Curs de Paleografia

27 Octubre 2021 18:00 – 20:00
Se repite weekly, 6 veces
Este evento será en línea
Categoria: Cursos Paleografia

Formació a càrrec del sr. Albert Pérez, graduat en Història, especialitzat en història medieval.


Entenem la paleografia, d’acord amb la definició del paleògraf italià Armando Petrucci, com la disciplina que estudia la història de l'escriptura (i en particular la traçada a mà) en les seves diferents fases, les tècniques emprades per escriure en els diversos períodes de la història, el procés de producció dels testimonis gràfics i els productes d'aquest procés, particularment en el seu aspecte gràfic, siguin llibres, inscripcions, documents o escrits privats (cartes, comptes, apunts, etc.).


D’aquesta forma, el present curs té com a objectiu introduir l’alumnat en el mètode paleogràfic a través de la pràctica amb documents, per tal de conèixer i comprendre l’evolució de l’escriptura llatina fins als nostres dies. Així mateix, l’alumnat, a més a més de rebre la formació esmentada, podrà participar activament aportant documentació pròpia de la seva recerca o interès per a ser analitzada i treballada a les sessions corresponents.

Descobreix què cal fer per inscriure't-hi

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top