Visita al CRAI Biblioteca de Fons Antic de la Universitat de Barcelona

22 abril 2024 18:00 – 29 abril 2024 19:20
Lloc: Gran Via de les Corts Catalanes 585, Barcelona, Catalunya, España
Categoria: Sortides

Lloc: Gran Via de les Corts Catalanes, 585, L'Eixample, 08007 Barcelona.

Punt de trobada: A les 17:45h a la porta de la Biblioteca de Lletres (per a més informació, podeu veure el plànol de la biblioteca a https://crai.ub.edu/sites/default/files/biblioteques/Lletres/planol_general_crai_lletres.mp4 ). En cas de dubte, pregunteu a la recepció del centre la ubicació de la biblioteca de Lletres.

Límit d’accés: La visita requereix d’un límit d’assistència de 20 persones per les condicions d’accés a les sales de reserva de la biblioteca. Així doncs, les persones interessades han de contestar el formulari que trobaran al següent enllaç per apuntar-se:

https://forms.gle/hJnoRS1fQqzGNFSj7

Informació:

Visita al CRAI Biblioteca de Fons Antic de la Universitat de Barcelona

La restauració de la Universitat de Barcelona i la desamortització de Mendizábal són els dos fets cabdals de la primera meitat del segle XIX que defineixen l'origen de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona. És aquest nucli inicial que esdevindrà el que actualment es denomina CRAI Biblioteca de Fons Antic. El fons procedent de les riquíssimes biblioteques conventuals de la província de Barcelona és la seva part més representativa, tot i que se n'hi ha de sumar altres com el de la Universitat de Cervera, el fons del Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona o el del Col·legi de Sant Victorià.

La col·lecció es compon de cinc tipologies documentals: manuscrits, amb una bona part d'època medieval, incunables, impresos fins a l'any 1820, gravats i pergamins de diferents procedències.

La visita farà una passejada per aquest fons i donarà alguna pinzellada sobre el seu catàleg i altres eines digitals.

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top