En record de Jordi Estruga

10 abril 2020
Jordi Estruga SCGHSVN

El passat dia 7 d’abril va deixar-nos el nostre amic Jordi Estruga i Estruga, President de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona des de l’any 1997 fins el 2017. Durant aquest període va donar un gran impuls a aquesta associació, i la va col·locar en el panorama bibliofílic  internacional al lloc on es troba a dia d’avui.

En paral·lel a les seves responsabilitats en l’àmbit farmacèutic dins del Grup Ferrer International, on va ocupar importants càrrecs directius, Jordi Estruga esdevingué un col·leccionista d’abast internacional, apassionat per la cartografia i la bibliofília. Podem destacar la seva col·lecció de mapes de Catalunya com una de les més completes que han existit mai, i els seus coneixements sobre la matèria li varen permetre escriure el llibre “El tresor cartogràfic de Catalunya”, obra de referència en aquesta matèria.

També disposà de una magnífica biblioteca especialitzada en llibre antic i llibre il·lustrat, dels que era un gran coneixedor, cosa que li va permetre ser un membre destacat de la Association Internationale de Bibliophilie amb seu a París.

Investigador i posseïdor de tot tipus de documents referents a Mequinensa, d’on eren originaris els seus pares, va estudiar l’obra del músic Josep Soler Casabón natural d’aquesta localitat, i posteriorment va escriure el llibre “Mequinenza a través de la historia”. Així mateix, fou Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona per aquesta població, que l’any 2017 el nomenà Fill Adoptiu de Mequinensa.

 

Jordi Estruga va ser, sens dubte, un gran amic de la Societat Catalana de Genealogía SCGHSVN i seguidor de les seves activitats, amb qui  va propiciar una gran quantitat de col·laboracions institucionals durant els vint anys que va estar al front de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona. La SCGHSVN sent profundament la seva pèrdua. E.P.D.

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top