Reparació jurídica de les víctimes del franquisme a Lleida

05 Juliol 2022

El Departament de Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Lleida informa de la possibilitat de sol·licitar el document d'il·legalitat d'actuació dels Tribunals Militars, que van actuar a Catalunya de l'abril de 1938 al desembre de 1978. Si coneixes familiars, persones amigues o conegudes d'alguna víctima de la repressió franquista se'ls pot contactar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La Llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme va permetre elaborar la Llista de procediments judicials militars, la qual conté, en la seva darrera actualització en data 01/04/2022, un total de 66.643 persones físiques i 15 de jurídiques.

Des de l'Ajuntament de Lleida, volen fer un acte a la Seu Vella. L'acte se celebrarà el dia 25 de setembre 2022 a la Sala de la Canonja de la Seu Vella de Lleida. L'hora, aproximada, d'inici de l'acte serà a les 11:30 hores. Comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró.

A la pàgina de la Generalitat https://justicia.gencat.cat/ca/ambits/memoria/ hi ha molta més informació, per qui vulgui fer recerca, encara que no sigui de Lleida.

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top