Lluïsa Denis i Reverter: orígens i obra d’una artista polifacètica

26 Mai 2023

Pràcticament tothom situa Santiago Rusiñol, ja sigui com a pintor (el Museu Cau Ferrat de Sitges!) o com a escriptor – o totes dues coses. Lluïsa Denis, en canvi, malgrat tenir un perfil artístic més que destacable en els camps de la música, el teatre i la pintura, passa desapercebuda per a una majoria. És la injusta realitat de l’esposa de Rusiñol que, com ell, va dedicar bona part de la seva vida a l’art i la cultura.

Dilluns 12 de juny, a partir de les 18.30h, el Dr. Juan Carlos Rodríguez Esteban abordarà la figura de Denis des de diversos angles – també el genealògic. Rodríguez ha resseguit la nissaga Denis a partir dels besavis paterns de l’artista, nascuts a la França del segle XVIII, i ha pogut corregir algunes dades fins ara incorrectes o incompletes dels ancestres de Lluïsa Denis, publicades en biografies de Rusiñol.

En el marc de la presentació, Juan Carlos Rodríguez farà referència també al seu llibre “Un nou retrat de Santiago Rusiñol a través dels seus escrits a l’Esquella de la Torratxa”. L’obra és fruït de la tesi doctoral que Rodríguez va fer a la Universitat de Vic l’any 2021.
Aquesta xerrada es podrà seguir des de l’Arxiu Nacional de Catalunya i en streaming pel canal YouTube de la SCGHSVN.

Tag :

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top