Societat Catalana de Genealogia - Articles filtrats per data: Març 2016

El passat 25 de gener, el vicepresident de la Societat, Pere Serra i Rosell va presentar la seva tesi doctoral a la Facultat de Dret de la UNED, a Madrid, amb el títol “Emblemática del Reino Privativo de Mallorca: La Sigilografía y la Numismática como herramientas de propaganda política”.
Han estat tutors de la tesi, els doctors José M. de Francisco Olmos i Javier Alvarado Planas.
El tribunal presidit pel Dr. Faustino Menendez Pidal de Navascués, antic president de la Real Academia de la Història, li va concedir el grau de Doctor, qualificant la tesi amb un Excel·lent Cum Laude.

Els Plecs d’història local, suplement de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner, arriba al número 160 amb un monogràfic dedicat a l’esport i la identitat local, que recull diferents articles dedicats al bàsquet a Badalona, a càrrec del periodista i historiador Xavier Ballesteros; a l’handbol a Granollers, a càrrec de l’historiador Joan Garriga Andreu, i de l’hoquel sobre patins reusenc, a càrrec de Joan Navais, del Centre de Lectura de Reus.

El número es complementa amb l’habitual secció de patrimoni, que en aquesta edició compta amb un article d’Enric Pujol (UAB) sobre el projecte de diccionari biogràfic il·lustrat dels diputats de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1923), i els apartats de ressenyes i novetats bibliogràfiques.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu el pdf amb aquest número. També podeu consultar tots els números anteriors dels Plecs d’història local a l’enllaç www.raco.cat/index.php/Plecs.

Descarrega document

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top
Aquesta pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'ús de cookies. Més detalls…